Beste norabide bat eman nahi diozu eskaintza gastronomikoari. Zertan datza zure proposamena?
Garrantzi handia ematen diot sukaldeko lanari, eta gustatzen zait jantokian zein barran hura nabarmentzea. sukaldaritza tradizionala eta sukaldaritza modernoa uztartzen ditugu. Sukaldeko burua, esaterako, aditua da ohiko sukaldaritzan, baina lantaldean gazteak ere baitugu, gure plateretan egungo teknika berriak ere erabiltzeko.
Nolako eskaintza egiten duzue?
Pintxoez gainera, eguneko menua dugu. Hori zortzi platerek osatzen dute, eta azpimarratu behar da egunero plater ezberdinak egiten ahalegintzen garela; hau da, Baserri Antzokian hasi garenetik ez dugu ezta plater bat ere errepikatu. Gauza berriekin saiatzea gustatzen zait, eta lantalde osoaren ideiak kontuan hartuta osatzen dugu menua. Bestalde, menu erdia hartzeko aukera ere ematen diegu bezeroei, izan ere askok lanera itzuli behar dute eta, beharbada, nahiago dute zerbait arinagoa hartu.
"Baserri Antzokian hasi garenetik ez dugu ezta plater bat ere errepikatu”
Gainera, bakarrik produktu naturalak erabiltzen dituzue, ezta?
Bai, den-dena kozinatzen dugu, saltsak eta postre guztiak ere bai. Azken batean, sukaldaritza tradizionala dugu oinarritzat eta hura hain zuzen bultzatu nahi dugu.
Beste aldetik, aisialdiaren arloan ere dituzue hainbat proiektu. Zeintzuk dira?
Sukaldaritzan zein euskal kulturan ipiniko dugu arreta berezia eta, horretarako, soinez soin lan egingo dugu Baserri Antzokiko Fundazioarekin. Asmoa da euskal kultura bultzatzea eta gazteentzako ekintzak antolatzea, hala nola kontzertuak, dj-en emanaldiak eta festa tematikoak, aisialdia Txorierrin bertan eman dezaten eta beste herri batzuetara joan behar izan ez dezaten. Era berean, Txorierriko musikariek euren lekua izango dute Baserri Antzokian, berton kontzertuak egiteko, eta horri lotuta, gaueko giroa ere sustatu nahi dugu. Ideia batzuk ditugu datozen hilabeteei begira; adibidez, abenduaren 1ean, 18:30ean, emanaldia eta solasaldia egongo da Euskal Herrian Euskarazen eskutik.
Futbol-zelaitik sutegira
Athleticeko emakumeen taldeko jokalaria izan da Uriagereka, baina 24 urte zituela erabaki zuen futbola uztea. “Garai hartan ez ginen profesionalak eta ez ziguten ordaintzen. Orduan, ostalaritzarako grina beti izan dudanez, heziketa-ziklo bat egin nuen Artxandako Ostalaritza Eskolan. Praktikak Derioko jatetxe batean egin nituen, eta egun batean aireportu ondoko hotelaren zuzendaria ezagutu nuen. Hoteleko jatetxea, Urbe jatetxea, hartzera animatu ninduen, eta duela 12 urtetik hona nabil bertan”. Mungiarrak Baserri Antzokiko zein Urbe jatetxeko ostalaritza-zerbitzuaren ardura du gaur egun. “Proiektu ezberdinak dira: Urbeko bezeroak hoteleko bezeroak izaten dira, eta Baserri Antzokian aisialdia eta kultura ere dira kontuan hartzekoak. Hala ere, filosofia bera dugu gastronomia arloan. Pozik gaude, lan askorekin, baina beldur barik”.