Osagaiak:
Kilo bateko hegaluze-mendrezka bat
Kipula handi bat, xerra meheetan ebagita
150 g piper berde, xerra meheetan ebagita
150 g piper gorri, xerra meheetan ebagita
100 ml oliba orio
Gatza
Prestetako erea:
Arrainari hazurrak eta azala kendu eta xerratan ebagiko dogu. Gatz apur bat bota eta gordeko dogu. Orio-zurrusta bat ipiniko dogu zartagin baten eta han kipulea erregosiko dogu. Ostean, piperrak gehituko doguz eta su eztian egingo doguz, harik eta biguntzen diran arte. Gatz apur bat bota eta hegaluze-mendrezkak barazkien gainean ipiniko doguz. Alde bakotxetik minutu baten eukiko dogu. Mendrezka bakotxa plater baten ipiniko dogu eta gainetik barazkiak botako deutsaguz.
Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?
WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.
Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.
Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).