1 Arroza eta hegaluzea entsaladan (lehenengo platera)

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko uzt. 5a, 00:10
Hauxe da Aikor!en lehen zenbakian (2002ko urtarrilean) agertu zen lehen errezeta:
Lau lagunentzako osagaiak: arroz egosia (kilo erdi bat), hegaluzea, potekoa edo luzaroan egositakoa (kilo laurden bat), maionesa saltsa (kilo laurden bat), piper gorriak (bost) eta olibak.
    Arroza gatz eta olio pixka batekin egosi. Hamar-hamabi minutu nahikoa da. Ur hotzaz freskatu eta ura erretiratu. Hegaluze puskak, olibak, piper-zatiak, tomatea, eta maionesa nahastu eta kito. Hotz samar zerbitzen da. Denbora asko baduzu, osagai horiekin marrazkiak egin: arrozaren zuria, tomatearen gorria, mahonesaren horia, oliben berdea... Ezetz Miróren bat sortu!
(Aikor! 1) 2002ko urtarrila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).