- Foie fresko erdia (ahate-foie) - 150 gr. onddo (xaflak) - moldeko ogi-xerra bi - olioa - Saltsarako: kipula erdia              porru erdia              2 dl Pedro Ximenez ardo              3 dl okela-salda | |
Prestatzeko modua       Lehenengo eta behin, kipula eta porrua erdi-egosi behar ditugu. Gero Pedro Ximenez gehitu eta nahastutakoa zukutu edo gutxituko dugu okela-salda botatzeko. Minutu batzuetan irakiten izango dugu eta birrindu egingo dugu. Foie eta onddoak gatzaz eta piperraz ondu ostean, sutan gorrituko ditugu. Ogi-xerrak hartu eta biribil itxura emango diegu. Olioaz frijituko ditugu. Platera egiteko:       Ogi-xerra bakoitza foie zabalduko dugu eta onddoak jarriko ditugu. Ondoren, beste kapa bat foie eta onddo gehituko dugu eta hiru minutuan labean sartuko dugu. Azkenean, saltsa botako dugu. | |