Osagaiak       -6 piper txorizero ziku       -oliba olio birjina       -2 kinpula       -gatza       -porru bat       -tomatea       -perrexila       -ogi azala       -berakatza | |
Prestatzeko modua     Karakolak garbitzeko ipini danak gora begira eta bota gatza banan-banan ganera. Euki 12 orduan, eta ataratakoan ur epelean ondo garbitu. Bota ur garbiari binagrea eta euki bertan ordu bete. Garbitu barriro ondo.     Egosi karakolak ordu betean porruagaz, kinpula erdiagaz, perrexil apur bategaz eta berakatz atal bigaz.     Sartenean ipini oliba olio birjina, kinpula bat eta erdi txikituta eta eginda dagoenean bota ogi azal zati batzuk, piper txorizeroak –aurretik beratuta–, tomate txorroztada bat eta baso bete salda edo ur. Hau guztia euki hamar minutuan egiten. Gero atara karakolak kazuela batera ondo eskurrituta.     Beste sarten baten ipini koilarakada bi olio, berakatz atal bat txiki-txiki eginda eta hau egiten danean bota solomo filete bat, txorizo bat eta pernil apur bat, honek guztiak txiki-txiki eginda.     Hau egiten danean bota karakol artera; nahastu eta aurretik egin dogun saltsa txinotik pasatu eta ganera bota. Euki 15 bat minutu irikiten. |