Osagaiak (4 pertsonarentzat):     - 1 kg. Indaba gorrie     - 100 gr. urdaia     - Txorizo bi     - Piper txorizero bi     - Porru bat     - Kinpula bat     - Zanahori bat     - Patata bat | |
      Lehenengo eta behin bezperan indabak garbitu eta uretan ipini beratzen.       Ur berarekin, indabak egosten ipini txorizoa eta urdaiagaz. Irikiten hasten danean, porrue, kinpula herida eta zanahoria txiki-txiki eginda bota eta piper txorizero biek osorik. Ordu bete erikiten egon eta gero patata bota zatituta eta sarten baten 4 edo 5 koilarakada oliba olio ipini eta beste kinpula erdia, hau ere txiki-txiki eginda. Kinpula frijitzen denean bota indabatara. Azkenean gatza egin.       Ur behiago behar izanez gero, ur hotza bota.       Irikiten ordu bitan eduki, gitxi gora behera.       Osagai gehiago be hartzen ditu indaba lapikoak: odolosteak, saiheskia, txorizoa. Holan gura izanez gero honek osagaiok aparte egosi eta indabakaz batera jan. |