18 Txipiroiak

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko aza. 8a, 02:00

Mari Tere Onaindia

Osagaiak (4 lagunentzat):
- Kilo 1 txipiroi
- Kinpula
- Zanahorie
- Berakatza
- Porrue
- Oliba olio birjina
- Piper berdea
- Tomatea

Prestatzeko modua
      Lau bat koilarakada oliba olio ipini presiozko kazuela batean. Txikitu kinpula handi bat, hiru berakatz atal, zanahori bi, porru bat (berdea kenduta), piper berde bi eta tomate heldu bat eta ipini bigunduten. Hau apur bat bigunduta dagoenean, bota txipiroiak garbituta. Kazuela itxi eta bost bat minutuan egosten euki.
      Atara txipiroiak lurrezko kazuela batera eta bota ogi azal apur bat eta lau tinte sobre (naturala ez badaukazu) berdura artera. Euki hamarminutuan irakiten eta pasatu berdura guztia txinotik txipiroian gainera. Hau guztia euki beste bost bat minutuan irakiten.
(Aikor! 8) 2002ko iraila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).