6 Foie eta sagarrezko-galleta kurruskaria

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko abu. 1a, 00:10

Aitor Elicegui
Prestatzeko modua
     Foie-a plantxan edo zartaginean gorrituko dugu. Sagar gailetak hamabost minutuan lehortuko ditugu labean, 120º C-tan. Txerri-hankak xehatu eta saltsa espainiarrarekin loditzen utziko ditugu.

Aurkezteko modua
    Plateraren hondoan, sehaska bat atonduko dugu txerri-hankekin eta gainetik foie-a zabalduko dugu, nahikoa berotu ondoren. Gainetik saltsa espainiarra, ardo beltzaren erredukzioa eta belarrak ezarriko ditugu, platera txukunduz. Azkenik, sagar gailetak ipiniko ditugu foie-aren gainean.

Osagaiak (4 lagunentzat):
- Ahate foie-grasezko 4 tako
- 2 txerri hanka, hezurra kenduta
- Granny Smith sagarren 8 xafla, almibarretan
- erromerodun ardo beltzaren erredukzioa
- saltsa espainiarra, urritua
- kalabaza-purea, Sechouan piperbeltzarekin.

(Aikor! 2) 2002ko otsaila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).