Osagaiak (4 lagunentzat)     - Kilo erdi itsas zapo (rape)     - Itsas zapo buru baten erdia     - 200 gramo txirla     - 200 gramo ganba     - Kinpula bat     - Tomate bi     - Ogi azala     - Porru bat     - Zanaori bi     - Oliba olioa     - Gatza | |
Prestatzeko era         Egosi zapoa eta ganbak litro bi uretan 10 minutuan, eta gatza bota. Ipini olioa sartenean, eta kinpula, porrua, zanaori bi eta tomate bi, dana txikituta bota; bigunduta dagoenean, ogi azal zati batzuk bota eta beste 15 bat minutuan egin daitela dana batera. Arraina egosten danean pasatu ura iraztontzitik (koladoretik), eta sartenean egindako ortuariak pasau pasapuretik eta bota saldatara. Arraina txikitu, ganbari azala kendu eta bota saldatara txirlakaz batera. Euki egosten 15 minutuan; zenbat eta denbora gehiago egosten euki gozoago. |