44 Galeperrak saltsan

Leke's jatetxea (Zamudio)
Osagaiak
    8 galeper
    4 kipula gorri (ertainak)
    8 berakatz atal
    Pipermin gorri bat
    4 koilarakada tomate frijitu
    Kopa bat koñak
    Baso txiki bat ardo zuri
    Gatz lodia
    Oliba olioa
    Ura
Prestatzeko era
        Kazuela batean olioa, kipulak, berakatzak eta pipermina (denak txikituta) ipini su txikian erregosten edo frijitzen. Galeperrei gatza bota eta barazkiak erregosten direnean, ipini gainean eta utzi egiten. Noizbehinka buelta eman eta, kolorea hartzen duenean, koñaka bota eta su bizian flanbeatu, alkohol guztia erre arte. Gero ardo zuria eta tomatea gehitu. Minutu bi pasatu ondoren, galeperrak urez estali. Ordubetez su txikian utzi, saltsa eta txoriak egin arte.
        Kazuelatik galeperrak atera eta saltsa irabiatu irabiagailuz. Azkenean galeperrei saltsa bota eta zerbitzatu.
(Aikor! 21) 2003ko azaroa

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).