45 Konpota

Mari Tere Onaindia
Osagaiak (4 lagunentzat)
    - Kilo bat sagar edo madari
    - Baso bete ur
    - Baso bete ardau
    - 200 gramo milikota-pasa
         (orejoiak)
    - 200 gramo okaran-pasa
    - Kanela palu erdi bat
    - 5 koilarakada azukera
Prestatzeko era
        Zatitu sagarrak edo madariak 4 bat ataletan eta ipini kazuela baten ur, ardau eta kanelagaz. 15 minutuan irikiten euki (su txikian) eta gero bota milikota-pasak eta okaran-pasak. Hau guztiau 15 bat minutuan irikiten dagoenean bota azukera eta euki beste 45 minutuan irikiten. Lar siku geratuten dala ikusten badogu, bota beste ur apur bat.
(Aikor! 22) 2003ko abendua

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).