38 Zainzuriak txangurroz beteta

Aramendi jatetxea (Zamudio)
Osagaiak:
    - Zainzuriak
    - Txangurro bat
    - Buia bat
    - Kipula
    - Arrain-zopa
    - Irina
    - Arrautzak
    - Oliba olioa
    - Saltsa holandarra
Saltsa holandarra.
Osagaiak:
    - 20 gr. gurina
    - Hiru arrautzen gorringoak
    - Limoi erdiaren zukua
    - Gatza
Prestatzeko era
    Zartagin batean kipula gorrituko dugu. Gero, txangurro zein buiaren okela eta arrain-zopa botako ditugu. Hozten utziko dugu.
Nahasketa horretaz beteko ditugu zainzuriak eta arrautza-irinetan pasatu ondoren frijituko ditugu. Saltsa holandarrak lagunduta aterako ditugu.
Nola prestatu saltsa holandarra
    Kazola batean gurina urtuko dugu. Sutan jarriko dugu beste kazola bat eta gorringoak harrotuko ditugu. Harrotuz gero, gurina apurka-apurka, eta irabiatzeri utzi gabe, botako dugu. Azkenean, limoiaren zukua gehitu eta gatza botako dugu.
(Aikor! 18) 2003ko uztaila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).