Osagaiak:     - Zainzuriak     - Txangurro bat     - Buia bat     - Kipula     - Arrain-zopa     - Irina     - Arrautzak     - Oliba olioa     - Saltsa holandarra | Saltsa holandarra. Osagaiak:     - 20 gr. gurina     - Hiru arrautzen gorringoak     - Limoi erdiaren zukua     - Gatza |
Prestatzeko era     Zartagin batean kipula gorrituko dugu. Gero, txangurro zein buiaren okela eta arrain-zopa botako ditugu. Hozten utziko dugu. Nahasketa horretaz beteko ditugu zainzuriak eta arrautza-irinetan pasatu ondoren frijituko ditugu. Saltsa holandarrak lagunduta aterako ditugu. | Nola prestatu saltsa holandarra     Kazola batean gurina urtuko dugu. Sutan jarriko dugu beste kazola bat eta gorringoak harrotuko ditugu. Harrotuz gero, gurina apurka-apurka, eta irabiatzeri utzi gabe, botako dugu. Azkenean, limoiaren zukua gehitu eta gatza botako dugu. |