36 Txekor-masaila ardo gorria erara

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko aza. 22a, 15:40

Zerurena jatetxea (Sondika)
Osagaiak (6 lagunentzat)
    - hiru txekor-masaila
         (jelatina ere bai)
    - hiru kipula gorri (txikituak)
    - lau berakatz-zati
    - bi azenario
    - porrru bat
    - piper berde bat
    - tomate heldu bat
    - piper txorizero bat
    - oliba olioa
    - irina
    - Errioxako ardo gorria
    - barazki-salda edo ura
    - gatza
    - piperbeltz beltz ehotuta





Prestatzeko era:
    Gatzaz eta piperbeltzez ondu eta irinetik pasatu ondoren, txekor-masailak oliotan gorrituko ditugu. Kazuela batean olio apur bat jarri eta barazkiak sueztituko ditugu. Erdi gorrituta daudenean txekor-masailak botako ditugu. Gero ardo litro erdi gehitu eta gutxitzen utziko dugu. Ondoren, salda edo ura botako dugu okela estali arte eta su epeletan izango dugu 60 minutuz, gutxi gora behera.
    Aizto batez konprobatuko dugu ea ondo eginda dauden. Horrela bada, kazuelatik aterako ditugu. Halaber, txanotik pasatuko dugu saltsa eta gutxitzen utziko dugu.
    Azkenean, txekor-masaila bakoitzetik bi xerra aterako ditugu. Zerbitzatzerakoan saltsa gehituko dugu. Nahi izanez gero, plater hau txanpinoiekin eta entsaladarekin jan daiteke.
(Aikor! 17) 2003ko ekaina

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).