Osagaiak     100 gramo mantekila pomada     200 gramo azukre hauts     200 gramo almendra (100 gramo hauts, eta 100 gramo zatiturik eta labetik pasaturik)     100 gramo laranja ur     30 gramo irin     25 gramo Karpy likorea edo antzekoa | |
Prestatzeko era     Mantekila eskuz bigunduko dugu, pomada antzeko testura lortu arte. Azukrea gehitu eta dena nahastatzen jarraituko dugu. Almendra mota biak gehitu eta nahasketa egiten segituko dugu Laranja ura edo zukua bota, eta dena nahastatzen jarraituko dugu. Azkenean,irina eta likorea gehitu eta dena nahasta tuko dugu. Era horretan eginiko oreak ez du izan behar oso likidoa, ezta oso lodia ere. Labean:     Aldez aurretik labea berotuko dugu 180 gradutan. Orea hartu, bederatzi zati egin –kafe koilarakadaren antzekoak– eta labe-plakan ipiniko ditugu. Labera sartu eta orea zabalduko da. Gorritzen denean, labetik aterako dugu espatula batekin, eta botila baten gainean ipiniko ditugu teilaren itxura hartzeko. Gozo-gozoak geldituko dira; kafe orduan hartzeko apartak. |