55 Lasagna okelagaz

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko abe. 28a, 00:20

Mari Tere Onaindia

Osagaiak (4 lagunentzat)
    - Lasagna egiteko pasta laminak
    - Kilo erdi okela pikatua
    - Kinpula
    - Olioa
    - Gatza
    - Litro erdi esne
    - Mantekila
    - Uruna
    - Tomate frijitua
    - Gazta lontxak


Prestatzeko era
     Kazuela baten ipini olio txorrostada bat eta kinpula erdi bat txiki-txiki eginda. Gorritzen danean bota okela pikatua, gatz eta guzti, eta su gitxigaz euki 15 bat minutuan. Gero koilakada bat urun bota, ondo eragin eta esne apur bat ere bota. Eragin dana masa bat egin arte.

     Beste alde batetik, bexamela egin ontzi baten: 80 gr. mantekila urtu, 4 koilarakada urun, litro erdi esne eta gatz apur bat; 5 bat minututan irakiten euki. Irakiten dagoen bitartean eragin.

     Lasagna laminak ur berotan bigundu eta ipini trapu ziku baten gainean banan-banan ez daitezan pegatu. Hartu rustidera bat tomate frijitu apur bategaz igurtzi. Laminak banan-banan ipini bata bestearen ondoan. Bota okela pikatua ganera eta horren ganean beste lasagna lamina batzuk ipini tomate frijitu apur bategaz. Bexamela bota eta honen gainean gazta lontxak ipini. Labea berotu, sartu eta gratinatu 15 bat minutuan. On egin!

(Aikor! 26) 2004ko apirila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).