58 Zainzuriak menda, gazta parmesano eta gazitutako antxoekin

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko abe. 29a, 00:40

Gaminiz jatetxea (Zamudio)
Osagaiak (4 lagunentzat)
     40 gr. gazta parmesanoa
     20 gr. almendra xamurra
     8 gazitutako antxoa-solomo
     5 cl. soja likidoa
     cl. 1 Modenako ozpina
     2 gr. gatza Maldom
     Zainzurientzat: 12 gari-zainzuriak, dl. 1 oliba olioa
     Mendazko gelatinarentzat: 40 gr. menda freskoa, dl. 1 ur minerala, gelatina-kola bat
     Laranja-hautsarentzat: 50 gr. laranja-azala, 5gr. sesamo beltza
Prestatzeko era
     Laranja-azala 90 gradu zentigradotan 3 ordutan sikatu eta sesamo beltzarekin batera birrinduko dugu. Zainzuriak zuritu eta azalak zein puntak gordeko ditugu. Banan-banan puntak, begiak eta zentroak galdarraztatuko ditugu 10 segundotan. Gero, azalak urtu eta oliba olioarekin emultsionatuko ditugu. Menda galdarraztatu eta urtuko dugu 2 dl. urina lortzeko. Urina gelatina-kolarekin nahastu eta 2 milimetroko lodierako lamina batean banatuko dugu.
     Beste alde batetik, antxoak garbitu eta zentroak milimetro bat bider milimetro bateko dadotan moztuko ditugu. Puntak soja-zukua egiteko gordeko ditugu.
    Azkenik, ozpina, soja, gatza eta antxoa-puntak irabiatu eta iraziko ditugu.

Aurkezteko era:
     Zainzuriak antxoa-zukuarekin igurtzi, eta 3 zentimetroko luzerako 4 barra bata bestearen ondoan ipiniko ditugu. Ostean, antxoa-dado eta mendazko jelatinarekin maneatuko ditugu. Halaber, zainzurien gainean almendra eta gazta parmesanoa birrinduko ditugu. Zainzurien ondoan laranja eta sesamozko linea bat jarriko dugu.
(Aikor! 27) 2004ko maiatza

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).