Osagaiak (4 lagunentzat)     Kilo bat gihar (pieza osoa)     Azenario handi bi     Porru bat     Kipula bi     6 baratxuri atal     Tomate heldu bi     Oliba olioa     Kopa bat koñak     Edalontzi erdi bat ardo zuri     Ura eta gatza | |
Prestatzeko era:     Lapiko batera olio apur bat bota, eta su epeletan jarri. Barazkiak garbitu eta zatitu ondoren bota lapikora. Gihar-biribilkia gazitu, eta hiru minuturen ostean kazolan ipini. Barazkiei eragin eta giharrari buelta eman. 15 minutu pasa ondoren, dadotan eginiko tomateak gehitu.     Dena gorrituta dagoenean, koñaka bota eta erre. Ardoa gaineratu eta urez estali. Lapikoari tapa jarri, eta lantzean behin eragin.     Ura kontsumitzen denean, giharra atera eta hozten utzi. Barazkiak irabiagailuz pasatu, eta gatza egin; behar izanez gero, ur apur bat ere bota ahal zaio. Giharra xehatu eta zerbitzatu saltsarekin eta patata purearekin lagunduta. |