70 Gabonetako ahatea

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2008ko abe. 30a, 00:40

Gaminiz-Errieta jatetxea (Zamudio)
Osagaiak:
    – kilo biko ahatea
    – 50g. gurina
    – 6 sagar
    – piperbeltza
    – gatza
Adoboa egiteko:
    - litro bat ardo gorri
     - koilarakada bat ozpin
     - koilarakada bat azukre
     - azenario bat xerratan
     - baratxuri atal bi
     - erromeroa
     - piperbeltza
     - gatza
Prestatzeko era
    Ahatea garbitu, eta jarri adoboan 48 orduan (adoboa egiteko osa gaiekin). Sikatu, gatza eta piperbeltza bota, eta igurtzi gurinarekin. Sartu labera eta erre ordu bete eta erdian. Noizean behin ihinztatu adobo-zukuarekin. Labetik atera baino 20 minutu lehenago, sartu sagarrak. Jarri ahatea ontzi batean, bota zukua eta apaindu sagarrekin.
(Aikor! 33) 2004ko abendua

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).