Osagaiak:     –Bizkotxo bat     –Esne kondentsatu-pote bat     –Litro bat ardo gorri     –Bost koilarakada azukre     –Kanela adar bat |     –8 piku siku     –8 mertxika sikatu     –4 sagar     –100 g. mahaspasa     –Ura |
Prestatzeko era: Â Â Â Â Eltze laster batera ur apur bat bota, esne kondentsatu-potea zapiz bildu eta arri eltze barruan. Estali eta utzi egosten 45 minutuan su ertainetan. Konpota egiteko: Bota ardoa kazola batera, gehitu kanela adarra, pikuak eta mertxika sikatuak (aldez aurretik 24 orduan eduki behar dira uretan), eta utzi irakiten 30 minutuan su epeletan. Mahaspasak eta sagarrak (lau zatitan moztuta) gehitu, eta 15 minutuan dena egosi oso su apaletan. Bizkotxoa xerratan moztu, eta jarri bi plater bakoitzean. Esnezko gozokiarekin hariak marraztu eta konpota apur batekin lagundu. Mendaren hosto batzuk erabili apaintzeko. |