Osagaiak:     - 4 berenjena     - 3 berakatz ale     - Piper gorri bat     - Tomate bi     - Albahaka osto batzuk     - Oliba baltzak (50 gr)     - Alkaparra goilarakada bat     - Almendren ahutsa goilarakada bi     - Oliba olioa     - Gatza | |
Zelan egin:     Berenjenak zatitu zentimetro bateko xerretan eta itsas-gatza bota. eta ordu erdi batez koladore baten gainean itxi. Gero ondo lehortu eta frijidu olio bero–beroan.     Berakatzak zuritu eta zatitu, piperra zatitu, tomatei be azala kendu eta txiki-txiki zatitu. Berakatzak eta piperrak salteatu eta gero gehitu tomateak, albahaka ostoak txikituta eta gatz apurtxu bat bota. Euki egosten 15 minutuz eta azkenik alkaparrak, olibak eta almendrak bota eta bost minutu gehiago euki sutan; gero sutatik aldendu eta erreposatzen itxi.     Platerran ipinteko berenjena artean salteadua tartekatu eta olio apur bat bota ganetik. |