78 Izokin entsalada

www.sukaldeon.org
Osagaiak (lagun birentzat):
     – Letxuga
     – Tomate eder bat
     – Piper gorri bat
     – Aguakate
     – 100 gr. izokin
     – Gatza
     – Oliba-olioa
     – Modenako ozpina

        
Prestatzeko era:
    Garbitu letxuga eta moztu letxuga tira finetan. Tomatea eta piper gorria zuritu eta dadotan ebaki, eta aguakatea xerratu (ilargi erdi forman).
Aurkezpena:
     Hartu plater bi eta imajinatu platera lautan banatuko dugula. Laurden batean tomatea eta piper gorria jarriko ditugu nahastuta. Geratzen diren 3/4etan ohea egingo dugu letxugarekin. Horrela, beste laurden batean aguakate xerrak jarriko ditugu letxuga gainean. Hurrengo laurdenean izokin xerra. Azkena bere horretan utziko dugu. Osagai guztiak bere tokian kokatuta, gatza botako dugu. Ondoren, aparteko saltsa ontzi txiki batean oliba-olioa eta Modenako ozpina jarriko ditugu.

(Aikor! 36) 2005eko martxoa

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).