79 Alkatxofak pernilagaz

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko uzt. 1a, 07:00

Mari Tere Onaindia
Prestatzeko era:
    Alkatxofak garbitu eta kirtena, puntea eta orri gogorrak kendu (kirtenari azala kendu eta barruko partea alkatxofakaz egosi). Limoia erdibitu, igurtzi alkatxofak banan-banan eta bota uretara palangana baten. Ipini presinozko lapikoan ura gatzagaz eta irikiten hasten danean bota alkatxofak; euki egosten bost bat minutuan. Kazuela baten ipini orioa; kinpulea eta berakatza txikitu, eta hau gorritzen danean bota urune, pernile txikituta eta tomatea. Alkatxofak kazuela honetara pasau eta egosteko erabili dogun 4 edo 5 koilarakada ur bota. Kazuelea tapau, irikiten euki 5 minutuan su txikian... eta on egin!
Osagaiak 4 lagunentzat:
     – Kilo bat alkatxofa
     – 75 gr pernil
     – Kinpulaz bat
     – Berakatz atal bi
     – Tomate koilarakada bi
     – Koilara txiki bete urun
     – Limoi bat
     – Gatza
     – Oliba orioa
(Aikor! 37) 2005eko apirila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).