82 Artea Errota euskal pastela

Artea Errota jatetxea (Zamudio)
Osagaiak: Bizkotxoa egiteko:
     – 150 g gurin
     – 125 g arto-irin
     – 150 g azukre
     – 3 arrautza

Arroz-esnea:
    Betiko erara egin eta bota hiru gelatina. Xehatu eta iragazi.
Gaileta egiteko:
     – 100 g arto-irin
     – 100 g azukre
     – 100 g gurin pomadan
     – 100 g arrautza zuringo

- Sagarra azukre eta txakolinarekin glaseatuta
- Pastel-krema
- Idiazabal gaztaz eginiko izozkia
- Txakolin-ziropea
Prestatzeko era:
    Bizkotxoa eta gaileta betiko erara prestatuko dugu, eta ondoren azaltzen den moduan muntatuko dugu:
    Ontzi batean bizkotxo kapa bat zabalduko dugu. Haren gainean, sagar glasatua ipiniko dugu, pastel-kremarekin batera. Gainean, berriro ere bizkotxo kapa bat ipiniko dugu, eta gainetik arroz-esnea.
    Muntatzea amaitzeko, gaileta ipiniko dugu eta gainean Idiazabal gaztaz eginiko izozki bolatxoa ezarriko dugu erdian. Pastela arto glasatuekin eta txakolin-ziropearekin zipriztinduko dugu.
     (Oharra: Euskal Herriko ohiturei eusteko asmoz, bertoko osagaiak erabiliz egiten du pastel hau Artea Errota jatetxeak)
(Aikor! 38) 2005eko maiatza

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).