Osagaiak: Bizkotxoa egiteko:     – 150 g gurin     – 125 g arto-irin     – 150 g azukre     – 3 arrautza Arroz-esnea:     Betiko erara egin eta bota hiru gelatina. Xehatu eta iragazi. | Gaileta egiteko:     – 100 g arto-irin     – 100 g azukre     – 100 g gurin pomadan     – 100 g arrautza zuringo - Sagarra azukre eta txakolinarekin glaseatuta - Pastel-krema - Idiazabal gaztaz eginiko izozkia - Txakolin-ziropea |
Prestatzeko era: Â Â Â Â Bizkotxoa eta gaileta betiko erara prestatuko dugu, eta ondoren azaltzen den moduan muntatuko dugu: Â Â Â Â Ontzi batean bizkotxo kapa bat zabalduko dugu. Haren gainean, sagar glasatua ipiniko dugu, pastel-kremarekin batera. Gainean, berriro ere bizkotxo kapa bat ipiniko dugu, eta gainetik arroz-esnea. Â Â Â Â Muntatzea amaitzeko, gaileta ipiniko dugu eta gainean Idiazabal gaztaz eginiko izozki bolatxoa ezarriko dugu erdian. Pastela arto glasatuekin eta txakolin-ziropearekin zipriztinduko dugu. Â Â Â Â (Oharra: Euskal Herriko ohiturei eusteko asmoz, bertoko osagaiak erabiliz egiten du pastel hau Artea Errota jatetxeak) | |