86 Krepak

Mari Tere Onaindia
Osagaiak:
     – 50 gr. maizena
     – 150 gr. urun
     – Sobre erdi legamia
             (lebadura)
     – 4 arrautza
     – 3 koilarakada olio
     – 150 cl. ur
     – 150 cl. esne
     – 50 g. azukre
     – Limoi azala
     – Gatz apur bat
Prestatzeko era:
     Ura, limoia eta esnea izan ezik, beste osagai guztiak nahastu. Apurka-apurka ura eta esnea bota, orea (masea) eginda egon arte –behar izanez gero, erabili minipimerra pikorik (grumorik) ez izateko-. Eta ondoren, limoi azala bota.
     Frijiduteko zartagina gurinagaz (mantekilleagaz) untau eta jarri bertan orea. Krepak gura dozunagaz bete ditzakezu: janari gaziekaz zein gozoakaz (pernila, txokolatea, marmelada...). On egin!
(Aikor! 41) 2005eko iraila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).