Osagaiak 4 lagunentzat:     – 8 zigala     – 4 alkatxofa     – Kipula bat     – Piper berde bat     – Piper gorri bat     – Kanela-hautsa     – Berakatz txikitua     – Pipermina | |
Prestatzeko era: Â Â Â Â Zigalei burua eta haginak kenduko dizkiegu: alde batetik,haginak egosi eta gorde egingo ditugu; bestetik, buztanei azala kenduko diegu kontu handiz, buztanaren amaierako zatia kendu gabe utzita. Barazkiak juliana erara zatitu eta gorrituko ditugu. Â Â Â Â Alkatxofak luzetara zatituko ditugu, lamina ahalik eta finenak eginez. Gatza egin, irinetatik pasatu eta olio oso beroan frijituko ditugu. Â Â Â Â Beste alde batetik, olio apur batean berakatz txikitua eta pipermina jarriko ditugu. Gorritzen hasten direnean, zigala-buztanak bota, apur bat gorritu eta kanela-hautsa zabalduko dugu. Erretilu batean jarri eta labera sartuko ditugu, egiten amaitzeko. Platera aurkezteko modua: Â Â Â Â Plater batean lau alkatxofa lamina ipiniko ditugu, loreirudia eginez. Barazki-multzo bat ipiniko dugu gainean, baita zigala bi ere (aspa bat eginez). Zigala-haginak alboan jarriko ditugu, platera |