94 Urdaiazpiko eta tomate budina


Osagaiak:

     – 200 g tomate heldu
     – 4 arrautza
     – 2 urdaiazpiko xerra
     – esnea
     – gurina
     – azukrea
     – gatz apurtxo bat
     – cherry tomate batzuk,
         apaingarri ipintzeko
Prestatzeko era:
     Tomateak garbitu eta zuritu. Azukre apurtxo bat egin eta irabiagailua erabili, purea egiteko. Arrautza-gorringoak tomate purearekin nahastu.
     Arrauntza zuringoak elur-punturaino irabiatu eta albo batean utzi. Urdaiazpiko xerrak txikitu eta haiek ere albo batean utzi. Banakako flan-ontzi batzuk gurinaz igurtzi.
     Purea zartaginean ezarri eta sutan eduki. Arteetan denbora osoan eragin. Elur-punturaino irabiatu diren zuringoak, gatza eta piperra gehitu. Ondoren, urdaiazpiko txikitua eta zorrotada bat esne bota. Eragin.
     Hura guztia flan-ontzi prestatuetan ezarri. Labea 180ºC-tan berotu. Tenperatura horretan dagoenean, flan ontziak sartu eta bertan eduki, gatzatu arte.
(Aikor! 44) 2005eko abendua

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).