95 Zankarroi egosia, arrautza urunetan pasauta (albardauta)

Mari Tere Onaindia
Osagaiak 5 lagunentzat:
    –Zankarroi kilo bat
    –Arrautza
    –Uruna
    –Kinpula bat
    –Tomate egina
    –Oliba orioa
    –Gatza
Prestatzeko era:
    Egosi zankarroia hari edo firu bategaz lotuta eta gatza eginda (garbantzuakaz batera edo egosten badogu, askoz hobeto), eta, hotzituten danean, xerrak, tajadak, egin. Gero urunegaz eta arrautzeagaz pasau, prijidu eta kazuelan itxi. Orio hau aprobetxatuz saltsea egin: kinpula bat txikitu, eta gorritu edo doretan danean, bota koilara bete urun.
    Apur bat gorrituta gero, bota saldea edo ura, tomate txorrostada bat eta egin gatza. Euki su txikian 10 minutuan, pasau txinotik, bota kazuelara eta euki dana bost minutuan edo irikiten, eta listo.
    On egin!
(Aikor! 45) 2006ko urtarrila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).