Osagaiak:     – Ogi handi bat         (bezperan, azala kenduta)     – Litro bat esne     – 3 palo kanela     – Kanela-hauts apur bat     – 250 g. azukre     – 300 cl. ur     – Olioa edo koipea     – Arrautzak | |
Prestatzeko era: Â Â Â Â Ogia xerratan ebaki (12 xerra gutxi gorabehera) eta bandeja batean ipiniko ditugu. Ura, kanela eta 200 gramo azukre su motelean egosiko ditugu 15 minutuan. Esnea gehitu eta irekitzen hasten denean, ogiari botako diogu nahasketa eta jalkitzen utziko dugu, nahasketa hori ondo xurgatu arte. Â Â Â Â Beste alde batetik, olioa (edo koipea) berotzen jarriko dugu zartagin batean. Hamar minutu pasatu ondoren, ogiak soberan duen likidoa kenduko dugu espumadera batek lagunduta. Â Â Â Â Arrautzak irabiatu eta tostadak frijitzeko erabiliko ditugu. Tostadak bandeja batean ipiniko ditugu. Azukrea eta kanela-hautsa nahastu eta tostaden gainetik botako dugu. |