Osagaiak:     - 300 g. onddo     - koilarakada bi oliba olio     - Txorrotada bat txakolin |     - Foie-xerra bi (cm 1etakoak)     - Maldon gatza     - Tipulina (platera apaintzeko) |
Egiteko era: Â Â Â Â Onddoak ondo garbitu eta xerratan ebakiko ditugu (xerra horiek zentimetro erdikoak izango dira, gutxi gorabehera). Ondoren, gatza botako diegu. Â Â Â Â Zartagin batean olioa berotu eta onddoak erregosiko ditugu. Txakolina bota eta alkohola lurruntzen denean, su-ganetik kendu egingo dugu. Â Â Â Â Beste zartagin batean foiea alde bitan gorrituko dugu minutu 2an. (Ez dugu oliorik botako, foieak berak nahiko koipe duelako). Onddoak eta foiea plater batean jarri eta Maldon gatz-txirbilak botako dizkiegu gainetik. Tipulin-adarrak platera apaintzeko erabiliko ditugu. |