Osagaiak (4 lagunentzat)     – 8 baratxuri-atal     – Kipula 1     – 1/2 piper berdea     – 250 g. bakailao         (gezatua eta papurtua)     – 3 piper txorizero         (urtean izango ditugu)     – 1/2 sopako ogia     – 1 l. haragi-salda     – 1/2 l. ura     – Olioa | Egiteko era:     Lapiko batean 5-6 olio koilarakada bota eta sutan jarriko dugu. Baratxuri-atalak zuritu ostean, lapikora botako ditugu. Kipula eta piperra txikitu eta horiek ere botako ditugu lapikora. Gorrituta daudenean, bakailaoa eta piper txorizeroen okela gehituko ditugu. Sueztitzen utziko dugu apur bat, eta ondoren, sopako ogia botako dugu (hori txikitu beharko dugu aldez aurretik). Azkenik, haragi salda eta ura bota, eta su motelean irakiten utziko dugu 25-30 minutuan. Zurrukutuna zopontzi batean zerbitzatuko dugu. |