Osagaiak:     – 750 cl. esne     – 60 g. artirina (maicena)     – 30 g. ogi-irina     – lauzpabost koilarakada             azukre     – kanela-txotx bat           (txikiak badira, 2)     – kanela-hautsa     – edalontzi bat kafe hutsa             edo             2 koilarakada             kafe-hautsa     – hiruzpalau arrautza     – Ur apur bat     – Olioa | Prestatzeko era:     Uretan kanela eta azukrea irakingo ditugu, horiek gutxitu arte. Litro erdi esne eta kafea gehituko dugu. Beste alde batetik, soberan dugun esneari (hotz egon behar da) artirina eta ogi irina bota eta irabiatuko dugu. Kazolakoa irakiten dagoenean, nahasketa hori gehituko diogu eta 4 minutuan su eztitan utziko dugu egosten.     Ondoren, orea molde edo bandeja batera (karratua eta bustia) botako dugu, eta ordu parte batean sartuko dugu hozkailuan. Atera, karratuan ebaki, eta irina eta arrautzarekin frijituko ditugu tostadak.     Zerbitzatzerakoan (tostadak epel badaude, hobeto), azukrea eta kanela-hautsa botako ditugu gainetik. |