111 Kafe edo Toffe zaporezko tostadak

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko aza. 14a, 00:30

Maite Lekerika
Osagaiak:
    – 750 cl. esne
    – 60 g. artirina (maicena)
    – 30 g. ogi-irina
    – lauzpabost koilarakada
            azukre
    – kanela-txotx bat
          (txikiak badira, 2)
    – kanela-hautsa
    – edalontzi bat kafe hutsa
            edo
             2 koilarakada
            kafe-hautsa
    – hiruzpalau arrautza
    – Ur apur bat
    – Olioa





Prestatzeko era:
    Uretan kanela eta azukrea irakingo ditugu, horiek gutxitu arte. Litro erdi esne eta kafea gehituko dugu. Beste alde batetik, soberan dugun esneari (hotz egon behar da) artirina eta ogi irina bota eta irabiatuko dugu. Kazolakoa irakiten dagoenean, nahasketa hori gehituko diogu eta 4 minutuan su eztitan utziko dugu egosten.
    Ondoren, orea molde edo bandeja batera (karratua eta bustia) botako dugu, eta ordu parte batean sartuko dugu hozkailuan. Atera, karratuan ebaki, eta irina eta arrautzarekin frijituko ditugu tostadak.     Zerbitzatzerakoan (tostadak epel badaude, hobeto), azukrea eta kanela-hautsa botako ditugu gainetik.
(Aikor! 53) 2006ko urria

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).