112 Tripakiak zizekin

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko aza. 14a, 01:00

www.karlosnet.com
Osagaiak (lau lagunentzat):
    – 1 k. tripaki egosiak
    – pipermin
    – piper txorizeroaren haragia
         (koilarakada 2)

    – 4 koilarakada tomate-saltsa
    – 400 g. ziza
    – lauzpabost berakatz atal
    – olioa
    – gatza



Egiteko era:
    Berakatzak xerretan ebaki eta lapiko batean oliotan erreko ditugu. Zizak garbitu, laminetan ebaki eta baratxuriekin eta piperminarekin (zatituta) batera su bigunez berotuko ditugu. Eginda daudenean, piper txorizeroa eta tomate-saltsa bota, eta su bigunez berotuko dugu berriro. Tripakiak bota eta 20 minutuan su motelean egosiko ditugu. Gatza bota eta lurrezko kazolan zerbitzatuko dugu.
(Aikor! 53) 2006ko urria