114 Berakatz zopa, urdaiazpiko eta txirlekin

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko aza. 14a, 01:15

www.karlosnet.com



Osagaiak (4 lagunentzat):
    – Aurreko eguneko ogi luze bat
    – 1/2 kg txirla
    – 200 g urdaiazpiko
    – 4 berakatz atal
    – 2 l barazki salda
    – Oliba olioa
    – Gatza
    – Perrexila
Egiteko era:
    Ogia zatitu eta kazola batean olioztatuko dugu. Xigortzen den bitartean, eragin beharko diogu. Barazki salda bota eta egozten utziko dugu 15 minutuan. Txirlak garbitu, saldara bota eta egozten izango ditugu ireki arte. Berakatzak txikitu eta mortero batean jarriko ditugu gatz apur batekin eta perrexilarekin. Dena ondo txikituko dugu. Zopara bota eta irakin bat emango diogu. Azkenik, urdaiazpikoa txikitu eta zartagin batean erregosiko dugu olio apur batekin. Zopara gehitu, dena nahastu, eta zopaontzi batean zerbitzatuko dugu.
(Aikor! 54) 2006ko azaroa

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).