119 Txirlak saltsa berdean

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko abe. 28a, 01:00

www.sukaldeon.org
Osagaiak:
    – 1 Kg. txirla
    – 2 berakatz, xehe-xehe ebakita
    – 1/4 l. ur edo arrain salda
    – 3 koilarakada oliba olio
    – 2 koilarakada perrexil xehatu
    – 1 koilaratxo irin
    – 1 zorrotada ardo zuri
Egiteko era:
    Erregosi oliotan baratxuria, kazola zabal batean. Baratxuri pusketak oliotan “dantzan” hastean, gehitu irina eta eragin, bizi-bizi, egurrezko koilararekin. Orduan, ardo zuria bota eta arrain salda edo ur beroa erantsi berehala. Irakin minutu batez. Txirlak berehala sartu eta sutan eduki, bakarrik ireki arte (ez egosi luzaro txirla, gogortu egiten da eta; irekitakoan, prest dago jateko: kaltegarria da hortik aurrera sutan edukitzea). Zabaldu gainetik perrexil xehatua
(Aikor! 56) 2007ko urtarrila

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).