Osagaiak (4 lagunentzat): – 3 kg. artxo – Berakatz buru bat – 200 g. txarri-koipea – Oliba olioa (zurrustada bat) – Limoi baten zukua – Gatza – 200 cl. ardao zuria | Prestatzeko era: Koipea, olioa, limoia eta gatza nahastu, eta irabiatu egingo doguz, ore antzeko bat lortu arte. Berakatz burua birrinduko dogu, azala eta guzti. Artxoa berakatzaz eta orez igurtziko dogu. Ganetik berakatzak botako deutsaguz, eta albal-paperez ondo estaliko dogu. Labean 200 gradutan sartuko dogu, eta ordubete inguru pasatu ostean, bueltea emon eta ardaoa botako dogu. Ordu laurden bat gehiago izango dogu albal-paperagaz. Ondoren, albala kendu eta gorritzen itxiko dogu 125 gradutan. Saltsea ganetik botako dogu, eta, beharrezkoa bada, ur apur bat be bai. Artxoa entsalada bategaz lagunduko dogu |