Osagaiak (4 lagunentzat): - 2 kipula - Kilo bat patata - Kilo erdi hegaluze - Piper berde bat - 4 piper siku - Pipermin apur bat - Tomate heldu bat - Olio txorrotada bat - Ura - Gatza. | |
Prestatzeko era: Lehenengo eta behin, osagaiak prestatu ko doguz: kipulak zuritu eta ondo txikertu; patatak zuritu, garbitu eta txikertu; hegaluzea dadotan ebagi eta azala eta hazurrak ur apur baten egosi (ur egosia gordeko dogu); piper sikuak garbitu eta beratzen jarri. Irakinaldi bat emon eta mamina kendu; tomateak zuritu eta dadotan ebagi; piper berdeari haziak kendu eta karratuetan zatitu. Lapiko baten olioa, kipulea eta pipermina surtan ipini eta, erregosita dagozanean, piper berdea, tomatea, patatak, piperraren mamina eta gatza bota. Su motelean minutu pare baten euki ondoren, eragin eta bota saldea. Patatak eginda dagozanean (apurtu barik), bota hegaluzea eta euki beste minutu pare baten egosten. Jan aurretik egiten badogu, hobeto; hegaluzea askoz bigunago egongo da eta. |