130 Lebatza saltsan (Gabonetako menua 2)

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko abe. 28a, 14:00

Maite Lekerika



Osagaiak:
    – 8 lebatz-trontza
    – 300 g txirla
    – 500 g-ko lata bat zainzuri
    – oliba olioa (zurrustada bat)
    – 6 berakatz atal
    – perrexila
    – gatza
    – uruna
Prestatzeko era:
    Berakatzak ondo txikitu eta oliotan jarriko doguz lurrezko kazola baten. Surtan ipini eta berakatzak igoten hasten diranean, lebatza gehituko dogu (aurretik gatza bota eta uruneztatu beharko dogu). Lebatza su eztian izango dogu. Minutu bat pasau ostean, bueltea emon eta zainzurien ura eta txirlak botako doguz. Suabe-suabe eragingo deutsagu, harik eta saltsea atera arte. Perrexilea bota eta eragiten jarraituko dogu. Eginda dagoanean, zainzuriak gehituko doguz. Berotu apur baten eta zerbitzatuko dogu.
(Aikor! 66) 2007ko abendua

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).