137 Untxia saltsan

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2009ko abe. 30a, 05:05

Maite Lekerika



Osagaiak (lau lagunentzat):
    – Kilo bat untxi
    – Kipula handi bat
    – Azenario bi
    – Tomate heldu bat
    – Lau berakatz atal
    – Piper berde bat
    – Oliba-olio txorrostada bat
    – Edalontzi txiki bat ardau zuri
    – Koñak txorrostada bat
    – Uruna, gatza eta ura
Prestatzeko era:
    Untxia txikitu ostean, gatza egin eta urunetatik pasauko dogu. Barazkiak garbitu eta zatitu egingo doguz. Olioa zartagin baten ipiniko dogu berotzen, eta untxia hantxe prijiduko dogu. Gorritzen daneko, untxia atera eta barazkiak botako doguz. Hareek erregosi egingo doguz.
    Untxia eta barazkiak kazola baten sartuko doguz. Koñaka bota eta sua emongo deutsagu alkohola erre arte. Orduan,ardau zuria bota, eta urez estaliko dogu. Kazolari estalkia ipini eta ordu erdian izango dogu su motelean. Untxia kazolatik atera eta barazkiak irabiauko doguz. Untxia eta barazkiak kazolara sartuko doguz barriro, saltsea egin arte.
(Aikor! 72) 2008ko ekaina

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).