147 Makarroi zuriak

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2010ko urt. 11a, 04:00

Maite Lekerika


Osagaiak (lau lagunentzat):
    – 300 g makarroi
    – 450 g York pernila
    – 100 g txanpiñoi
    – 4 berakatz-atal
    – Perrexila
    – Ura eta gazta
Prestatzeko erea:
    Makarroiak ur ugaritan egosiko doguz, gatza eta olio-zorrotada bategaz (15 minutu). Sarritan eragingo doguz, eta eginda dagozanean, ur hotzagaz garbitu eta gordeko doguz.
    Kazola baten olioa iminiko dogu. Berakatzak txikitu eta kazolara botako doguz. Gorritzen hasten diranean honeek botako doguz: xanpiñoiak, makarroiak, gatz apur bat, pernila txikituta eta perrexila. Osagaiak apur bat eragingo doguz, makarroiak berotu arte. Jan baino lehen, 10 minutuan itxiko dogu jalkiten.
(Aikor! 82) 2009ko maiatza

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).