148 Makarroiak

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2010ko urt. 11a, 06:00

Maite Lekerika
Osagaiak (lau lagunentzat):
    – 300 g makarroi
    – 1/2 k tomate birrindu
    – Tomate prijitua
        (zorrotada bat)
    – 100 g pernil (takotan)
    – 6 txanpiñoi (txikituak)
    – Txorizo erdia (txikitua)
    – 4 berakatz atal
    – Olioa, ura eta gaztaia


Prestatzeko erea:
    Makarroiak ur ugaritan egosiko doguz, gatza eta olio zorrotada bategaz (15 minutuan). Sarritan eragingo deutsegu, eta egosita dagozanean, ur hotzagaz garbitu eta gordeko doguz (uretan). Kazola baten olioa iminiko dogu. Berakatzak txikitu eta kazolara botako doguz. Gorritzen hasten diranean, txorizoa eta pernila botako doguz. Osagaiei apur bat eragin eta txanpiñoiak botako doguz. Tomate birrindua gehituko dogu eta ostean, tomate prijitua eta gatz apur bat. Makarroiei ura kendu eta horreek saltsara botako doguz. Su txikian bost minutuan izango doguz egosten. Jan baino lehen, 10 minutuan itxiko dogu jalkiten.
(Aikor! 83) 2009ko ekaina

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).