Osagaiak (6 lagunentzat):     – 750 g patata     – Kinpula bat     – 6 arrautza     – Olioa eta gatza | Saltsarako:     – 50 g pernil (txikitua)     – 100 g txanpiñoi (txikitua)     – 4 gazta-xerra     – 200 ml esnegain     – 4 berakatz atal (txikituak) |
Prestatzeko erea:     Patatak eta kinpulea garbitu eta txikituko doguz. Zartaginean olio ugari imini eta, bero dagoanean, patatea botako dogu. Bost minutu geroago, kinpulea gehituko dogu. Gatza botako dogu. Zartaginari estalkia iminiko deutsagu eta 15 minutu inguruan eukiko dogu su eztian (gorritu barik). Olioa kenduko dogu. Arrautzak irabiatuko doguz eta patatea gehituko deutsegu. Tortillea egingo dogu. Saltsea: Berakatzak olio apur bategaz gorrituko doguz. Gainerako osagaiak ordena honetan botako doguz: txanpiñoiak, pernila, gaztaia eta esnegaina. Saltsea apur bat loditzen danean, tortilla gainetik zabalduko dogu. |