152 Piper beteak

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2010ko urt. 11a, 10:00

Maite Lekerika
Osagaiak (lau lagunentzat):
    – 18 pikillo piper
    – Kipula bi (txikituak)
    – Berenjena erdia (txikitua)
    – Piper berde bi (txikituak)
    – Azenario bat (egosia)
    – Koilarakada bat Maizena
    – Kikara bat esne
    – 200 ml esnegain
    – Oliba-olioa eta gatza

Prestatzeko erea:
    Betegarria: kipulea eta piper berde bat erregosiko doguz. Eginda dagozanean, berenjenea gehituko dogu. Eragin, eta bost minutuan izango dogu prijitzen. Ondoren, gainerako osagaiak botako doguz: azenarioa, pikillo piper bat, Maizena (eragingo dogu), esnea eta gatza. Su motelean egosiko dogu minutu bian, eta,loditzen danean, erretilu baten iminiko dogu. Hotzituten itxiko dogu.

    Saltsea: kipula bat prijiduko dogu. Piper berde bat gehitu eta, bigunduta dagoanean, pikillo piper bat botako dogu. Esnegaina bota, eta gatz apur bat ere bat. Ondo irabiatuko dogu. Lodiegi badago, esne apur bat botako dogu. Piperrak betegarriagaz bete eta saltsea ganetik botako dogu. Berotu eta zerbitzatu egingo dogu.
(Aikor! 86) 2009ko urria

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).