154 Azpizuna plantxan, gaztainazko saltseagaz

Erabiltzailearen aurpegia Errezetak 2010ko urt. 11a, 14:00

Maite Lekerika

Osagaiak (lau lagunentzat):
    – Kilo bat azpizun
        (txahalkia edo txarrikia)
    – Kilo erdi gaztaina
    – Litro erdi esne
    – 200 ml esnegain
    – 100 g gurin
    – Ura eta gatza
Prestatzeko erea:
    Azpizun-xerrak gustura ebagiko doguz. Plantxan orio tanta batzuk bota eta okela erreko dogu. Gatz apur bat botako dogu.

Saltsea:
    Gaztainak, ur ugaritan, 10 minutuan izango doguz egosten gatz apur bategaz. Hotzitu eta azala kenduko deutsegu. Lapiko baten esnea, gurina eta gatz apur bat ipiniko doguz. Irakiten hasten danean, gaztainak gehitu eta, su eztian, 10-12 minutu izango dogu egosten. Bigun dagozanean, esnegaina bota eta irabiauko dogu.
(Aikor! 88) 2009ko abendua

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).