Gatzatu-tartea

Aikor aldizkaria 2011ko mar. 23a, 11:55

Errezeta: Maite Lekerika, sukaldaria

Osagaiak: -8 sobao txiki, birrinduak -Esne apur bat, sobaoak bustiteko -600 ml esne -600 ml esnegain -3 gatzatu-sobre -6-8 koilarakada azukre -Kanela-hautsa Prestateko erea: Sobaoak molde baten jarriko doguz eta esne apur bategaz bustiko doguz. Lapiko baten esnea (500 ml) eta esnegaina ipiniko doguz azukereagaz egozten. Beste alde batetik, 3 gatzatu-sobreak 100 ml esnetan urtuko doguz ondo-ondo. Bestea irakiten hasten danean, gatzatua botako dogu eta bi minutu inguruan irakiten eukiko dogu su eztian. Epeltzen danean moldera botako dogu eta hozkailura sartuko dogu. Mahira ateraterakoan, kanela-hautsa botako deutsagu gainetik.