Makailao freskoa, laban

Aikor aldizkaria 2012ko mar. 23a, 11:54

Errezeta: Maite Lekerika, sukaldaria

Osagaiak (lau lagunentzat): Lau zati makailao fresko (2 cm-koak) Berenjena bat Kipula bi Berakatz-atal bi Pipermin bat Oliba orioa, gatza eta perejil apur bat Limoi baten zukua edo ozpina Prestateko erea: Labarako azpil baten osagaiak ipiniko doguz: berenjenea (garbituta eta azalagaz), kipulea eta makailaoa. Gatz apur bat eta orioa botako doguz. Labara sartu eta han 200 gradutan eukiko dogu, 10-15 minutuan. Eginda dagoanean, berakatzak eta pipermina prijiduko doguz. Berakatzak gorrituta dagozanean, limoi zukua edo ozpina gehituko dogu. Orio errea gainetik botako deutsagu arrainari, eta perejilagaz apaindu egingo dogu.