Almendrazko pasteltxuak

Aikor aldizkaria 2012ko api. 25a, 14:40

Egilea: Maite Lekerika

Osagaiak: 200 g azukre 210 g koipe 3 gorringo 260 g gari-urun legamiagaz 130 g almendra birrindu Zuringo bi, edur-puntuan Gurina eta uruna (moldetxuetarako) Azukre-hautsa (gainetik botateko) Prestateko erea: Ontzi baten honeek nahastuko doguz: azukerea, gurina, gorringoak, uruna eta almendrea. Zuringoak gehitu (edur-puntuan) eta astiro-astiro nahastauko doguz. Moldetxuak gurinez igurtziko doguz, eta uruneztatu egingo doguz. Orea moldetxuetan banatuko dogu. Moldetxuak erdiraino beteko doguz eta laban sartuko doguz 180 gradutan. Han, 20 minutu inguru eukiko doguz. Pasteltxuak moldeetatik atera, eta hotzituten itxiko doguz. Gero, azukre-hautsa botako dogu ganetik.