Osagaiak:
-Litro erdi esne
-100 g azukre
-50 g maicena uruna
-25 g gurin
-Lau gorringo
-Kanela-zotz bat
-Urina
-Arrautza bi
-Ekilore-orioa
Prestateko erea:
Gorringoak, azukerea eta maicena urina nahasi eta ondo irabiauko doguz. Kazuela baten, esnea kanelagaz egosiko dogu. Bero dagoala, apurka-apurka botako deutsagu aurreko nahasketeari, eragiteari itxi barik. Su motelean ipiniko dogu, beti eragiten, eta gurina botako dogu. Ondo eragingo dogu. Loditzen danean, surtatik kendu eta azpil batera botako dogu. Azpila bustita egon beharko da.
Nahasketea hotzitzen danean, laukitxoetan ebagiko dogu. Laukitxo bakotxa urinetik eta arrautzatik pasauko dogu, eta oriotan fritituko dogu. Frijitu ostean, kanela eta azukerea botako deutseguz ganetik.
Sukaldaritza