Osagaiak:
−Hegaluze-medailoi 2 (450 gramotakoak)
−Patata handi 2
−Kipula 2 (garbituta eta xerratan ebagita)
−Pipermorro 1 (laban errea, garbituta eta zerrendatan ebagita)
−Berakatz-atal 2
−Orioa
−Gatza
−Ardao zuria
Prestetako erea:
Patatak garbitu eta xerratan ebagiko doguz. Bost minutuan egosiko doguz ur eta gatzagaz. Uretatik atera eta sikatuko doguz. Kipulea oriotan erregosiko dogu gatz apur bategaz. Berakatza prijiduko dogu. Piperra gehitu eta su eztitan prijiduko dogu.
Bestalde, laba-azpil baten osagaiak ipiniko doguz ordena honetan: patatak, kipulea, piperrak eta hegaluzea. Orio apur bategaz igurtziko dogu eta ardaoa botako dogu. Labara sartu eta han 15 minutuan eukiko dogu, arraina eginda dagoan arte.
Sukaldaritza