Barazki-paellea

Aikor aldizkaria 2015ko eka. 25a, 13:53

t: Maite Lekerika

Osagaiak (4 lagunentzat): −300 g arroz −Kipula erdia −Berakatz-atal bi −Azenari bat −100 g perretxiko edo txanpinoi −100 g leka −100 g zainzuri berde −Oliba-orio zurrustada bat −Gatza −Barazki-salda edo pastilla bat (900 ml salda) Prestetako erea: Eltze baten orioa ipiniko dogu. Kipulea eta berakatzak txikituko doguz eta eltzera bota. Su eztitan erregosiko doguz. Barazkiak garbitu, txikituko eta eltzera bota doguz. Bost-zazpi minutuan erregosiko doguz. Arroza gehitu eta aurreko osagaiakaz nahastuko dogu; ondoren saldea botako dogu, irakiten. Su bizian bost minutu eukiko dogu; eta beste bost minutu, su eztitan. Surtatik kendu eta estalgi zulodun bat ipiniko deutsagu; edo zapi bategaz tapauko dogu. Hamar-hamabost minutu eukiko dogu jalkiten.