Kalabaza-tartea

Erabiltzailearen aurpegia Maite Lekerika, sukaldaria 2017ko mai. 19a, 09:48
a: www.canalcocina.es

Osagaiak:

-      1,200 kg kalabaza (txikitua)

-      350 g “brisa” ora

-      8 arrautza

-      500 ml esnegain

-      Gatza eta piperbaltz ehoa

Prestateko erea:

Kalabazea bezperan egosiko dogu lurrunetan eta hozkailuan itxiko dogu hotzitzen eta xukatzen.

Tarta egiteko, molde bat hartu eta labarako paperaz edo aluminio-paperaz estalduko dogu. Orea zabalduko dogu. Arrautzak, esnegaina, gatza eta piperbaltza nahasi eta ondo irabiauko dogu. Kalabazea gehitu eta ha be nahastuko dogu beste osagaiakaz, ondo irabiauz. Nahasia zabalduko dogu oraren gainean eta labara sartuko dogu 200 gradutan. Laban 40 minutuan eukiko dogu. Bestetik, gatz eta piperbaltzaren ordez, 100 g azukre be erabili daiteke. Oso gozoa da. 

Txorierriko albiste garrantzitsuak eta azken ordukoak jaso gura dituzu Whatsapp bitartez?

WHATSAPP: Bidali ALTA hitza 747 406 561 telefono zenbakira.

Izan zaitez berriemale ere. Bidali zure argazkiak, bideoak eta berriak.

Hilero lagun birentzako bazkaria zozkatuko dugu alta hartzen dutenen artean (Baserri Antzokian).